Home » Novinky » Insight Home na Home Cinema

15. října 2010

Insight Home na Home Cinema

Již šestý ročník výstav Home Cinema Praha 2010 se konal od 14. do 16. října v komplexu hotelů Angelo. Výstava nesla podtitul „Uvidíte nejlepší obraz, uslyšíte nejlepší zvuk – a Insight Home nemohl chybět.

V příjemných prostorách hotelů Angelo se nacházelo více jak dvě desítky expozic od předních výrobců. Zvukové sestavy a sluchátka reprezentovali například modely firem Marantz, Sonorous,  Denon, Harman, Canton a Bowers & Wilkins.

Firma Eurostar Ostrava představil poprvé v České republice luxusní řadu reproduktorů Bowers&Wilkins 800 Diamond s cenovkou na úrovní nového osobního automobilu. Pro zvukové nadšence opravdová lahůdka. Díky firmě CPT Praha se na český trh dostávají reproduktory americké značky  Klipsch. Podtitul „uslyšíte nejlepší zvuk“ byl tedy naplno splněn.

Nejlepší obraz zase potvrzoval se svým projektorem EB-Z8000WU výrobce Epson. Projektor disponuje rozlišením WUXGA (1920×1200), dvěma lampami a technologií 3LCD. Díky tomu se i z minimální vzdáleností jeví promítaný obraz jako velmi kvalitní. Nové televize představil Sharp. Nejednalo se ale o obyčejné modely, nýbrž o modely Aquos Quattron disponující technologií čtyř základních barev a možností 3D projekce. Sharp byl bohužel jediný, který svou 3D televizi na výstavě prezentoval.

Opomenout nesmíme ani dle mého názoru nejlepší prezentaci z výstavy, firmu Mediatrade s výrobky značky D-Box. Herní křeslo D-Box zabezpečující pohyb ve třech osách s možností vyvolat přetížení 2G zaujalo snad všechny návštěvníky. Stejně tak provizorní 4D kino D-BOX Home Theatre, které disponovalo sedmi křesly vybavenými technologií pro pohybové efekty a vibrace. Pokud si vzpomínáte na úvodní honičku z filmu Kurýr, věřte, že v tomto křesle dostává zcela nový rozměr.

Ačkoli byla výstava rozdělena na tři v podstatě oddělené části v různých částech hotelového komplexu, musíme pochválit organizátory za velmi dobré značení všech částí výstavy. Na výstavě se představila i řada dalších značek a firem, pro kompletní přehled navštivte oficiální stránky výstavy .s

Zdroj: www.channelworld.cz .

Podrobnou reportáž z výstavy naleznete na serveru DigitálníDomácnost.cz