Home » Novinky »  Produkt roku 2013

Leden 2014

Produkt roku 2013
Digitální maticové přepínače ENOVA

Podrobnosti o produktu

Americká společnost AMX, kterou naše společnost na českém, slovenském a ruském trhu zastupuje nabízí digitální maticové přepínače pro distribuci nejkvalitnějšího obrazu i zvuku na velké vzdálenosti pouze přes CAT 5 vedení na vzdálenost až 100 m díky AMX technologii NetLinx. Tyto digitální převodníky získaly mnohá světová ocenění od nerespektovanějších hodnotitelů.

AMX ENOVA DGX umožňuje

  • Libovolný HDMI vstup zobrazit kdykoli na libovolném výstupu (výstupech)

  • Distribuovat jak analogový tak digitální signál

  • Korektně řešit HDCP ochranu v relaci na HDMI

  • Jak zvuk, obraz, tak řízení koncových zařízení (televizí, projektorů,...) distribuovat přes CAT 5 vedení na vzdálenost až 100 m díky AMX technologii NetLinx

  • Streamovat IP video díky vestavěnému switchi.

Principiálně vše funguje tak, že do maticového digitálního přepínače jsou na vstupech připojeny všechny myslitelné zdroje – satelitní set-up-boxy, DVD nebo Blu-ray přehrávače, datová úložiště nebo další zdroje signálu.

Tento maticový přepínač umožňuje zobrazit libovolný vstupní signál na libovolném výstupu, respektive na libovolném počtu výstupů (typicky televizí a projektorech).

Toto řešení umožňuje umístit jak zdroje, tak vlastní maticový přepínač např. do technické místnosti, a tím eliminovat techniku v obývacích místnostech. Navíc umožňuje sledovat libovolný signál na libovolném zařízení a ještě tato zařízení libovolně kombinovat. A tak můžete svůj oblíbený film „rozkoukat“ například v obýváku a jedním dotykem jej „dokoukat“ například v ložnici, aniž byste museli vyjmout disk z mechaniky a vložit do další (v ložnici), projít navigačním menu, ukázky filmů, volby kapitoly atp. Také vám umožňuje sledovat prémiové kanály (HBO, Golf Chanel...) na libovolné jedné či více televizí. Můžete tak sledovat svůj oblíbený sportovní přenos s přáteli třeba na všech televizích.