Home » Novinky »  Produkt roku 2013

Leden 2014

Produkt roku 2013
Širokoúhlé dotykové panely AMX

Podrobnosti o produktu

Společnost AMX představila v roce 2011 novou sérii kapacitních dotykových panelů Modero X Series, které na trh uvedla v roce 2012. Tyto panely jsou naprosto unikátní a získaly řadu světových ocenění za design a inovace. Vyrábějí se v několika velikostech, ale nejzajímavější jsou právě ty širokoúhlé. V nabídce je buď s úhlopříčkou 19,4‘‘ nebo 20,3‘‘. Je možno je používat jak horizontálně, tak vertikálně a mohou být ve stolním provedení nebo v nástěnném.

Tyto panely jsou kapacitní a umožňují multi-touch, a tedy ovládání pomocí gest. Obsahují technologii NFC, díky velkému displeji umožňují snazší navigaci v uživatelském rozhraní a rychlejší ovládání potřebných funkcí. Pouhým dotykem je možné změnit rozložení jednotlivých sekcí na panelu, čímž si můžeme uzpůsobit vizualizaci ovládacích prvků dle našich potřeb.

Displej je vysoce kontrastní a umožňuje velký pozorovací úhel. Panel také umožňuje provoz několika aplikací současně, a tak můžete například sledovat venkovní kamery, mít přehled o datech z meteorologické stanice a v půdorysu vašeho domu být informován o teplotách v jednotlivých místnostech, které můžete jednoduše upravit.

Panely také podporují HD obraz a díky zabudované kameře
a mikrofonu se dají využít pro domovní komunikaci nebo videokonferenci. Samozřejmostí je také možnost na panelu sledovat oblíbený televizní pořad, nahraný film nebo si prohlížet fotografie z poslední dovolené. Modero X Series vám přináší nový rozměr do ovládání vašeho domova.

I když většina zákazníků preferuje ovládání domácnosti pomocí chytrých telefonů nebo tabletů, mají fixní dotykové panely své opodstatnění. Každé přenosné zařízení má dvě základní nevýhody – je závislé na bezdrátovém signálu a výdrži baterií. Za třetí by se dalo považovat i to, že jej někde odložíte, a pak jej nemůžete rychle najít. Dojdou-li vám baterie nebo vypadne-li z nějakého důvodu Wi-Fi síť, použití tabletu nebo přenosného panelu není možné. Proto vždy dáváme do domu jeden nebo dva nástěnné panely, které jsou vždy na svém místě a připraveny k použití. Instalujeme je například do vstupní haly a / nebo v hale prvního patra.

Posledním důvodem, proč použít nástěnné panely je bezpečnost. Ovládáte-li přenosným panelem například zabezpečovací systém (zakódování při odchodu), je tato komunikace bezdrátová, takže se dá jednodušeji „odposlechnout“, než když použijete panel, který je se systémem spojen pevným kabelem ve stěně.

I tyto panely mohou být vybaveny mikrofonem a reproduktorem a mohou být použity pro domácí komunikaci nebo ke komunikaci s návštěvou u branky nebo vchodu.